MORTENSAFTEN PÅ SLOTTET

Den fromme Martin levede i 336-397 e. Kr. og blev munk som 20-årig. Han blev forfulgt i sit hjemland, det nuværende Ungarn, og blev fordrevet til Gallien, hvor han slog sig ned i et kloster i Portiers. Her levede han fromt og roligt, og han fik ry af at være en god og hellig mand. Han fik så godt et ry, at befolkningen i Tours ville vælge ham til biskop, men det var Martin ikke interesseret i. Han gemte han sig derfor i en gåsesti, for at undgå udnævnelsen. Gæssene brød sig ikke om besøget, skræppede op og afslørede Martin, der blev fundet og tvunget til at påtage sig embedet som biskop over byen. Som hævn besluttede Martin, at alle husstande skulle straffe gæssene ved at slagte og spise mindst én en gang om året. Martin, som på dansk blev til Morten, blev begravet d. 11. november, som er Mortensdag – dagen efter Mortensaften. I dag er gåsen dog blevet erstattet af and – formentlig da andens størrelse passer bedre til de danske husstande, som tilbereder i alt 600.000 ænder til Mortensaften. 

Lørdag d. 10. november byder køkkenchefen, traditionen tro, på en særlig 3-retters menu i Bistroen til hele familien:

KØKKENCHEFENS MORTENSAFTEN MENU
• Slottets laks
• Mortens and i 2 serveringer
• Køkkenchefens æblekage

Pris pr. person kr. 395 / Barn u. 12 år halv pris
Vinmenu med 3 glas kr. 295
Halv vinmenu kr. 200

Efter middagen kan kaffe og sødt indtages i slottets stuer og saloner.

Bordbestilling skal ske på tlf. 5965 3300 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Ønsker du at overnatte på slottet efter middagen, bedes du kontakte receptionen på tlf. 5965 3300 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

 Priser er gældende i 2018.

 

  • Booking
  • Gavekort
  • Galleri
  • Kontakt os
  • Presse
  • Find os
  • Nyhedsmail
  • English
  • Deutsch