En særlig aften med specialudvalgte vine, der er parret nøjagtigt til menuen. Mulighed for overnatning med slotsmorgenmad.
Aperitif, snack, menu, kaffe/sødt samt vine.
1.195 per prs.
MENU D. 28. SEPTEMBER KL. 18:00
Menu & vine:
Aperitif & snacks:
Slottets vandbakkelse
med luftig friskost og sæsonens trøffel
Crustade
med tatar af okse og tørret gær
Hjertesalat
med Birthesminde-skinke og urter
Blanc de Blancs ”Les 3 Terriors” 2018, Champagne Michel Gonet
Hørøget kammusling
med teksture af knoldselleri og enebær
Silvaner ”Escherndorf” Franken 2022, Sophie Schäffer
Kål fra området
med ostesauce og saltede stikkelsbær
Chardonnay ”The Destination” Stellenbosch 2020, Journeys End Vineyards
Krogmodnet gris
med løgvækster, kartoffelcreme og sky
Beaune “Greves 1ere Cru” 2016, Domaine Chanson
Beaune “Clos des Feves 1ere Cru” 2018, Domaine Chanson
Æbler fra haven
med cremefraicheis og sprød havre
Château Haut-Mayne 2020, Sauternes
Solsikkekage med karamel (karamel)
Information om aftenen:
Denne aften får vi besøg af vinhandler Anders Qwist, som står for formidling og underholdning.
MENU D. 2. NOVEMBER KL. 18:00
Menu & vine:
Aperitif & snacks:
Slottets vandbakkelse
med luftig friskost og sæsonens trøffel
Crustade
med tatar af okse og tørret gær
Hjertesalat
med Birthesminde-skinke og urter
Champagne Brut Reserve, Alain Thiénot
Saltet havkat
med med jordskok, syltet gran og urter
Château Coquillas 2020, Pessac-Leognan
Kål fra området
med saltede stikkelsbær og ostesauce
Beaune Bastion 1ere Cru 2019, Domaine Chanson
Kæbe af tunggris
med bagte beder, ramsløg og rødbedesauce
Château Clos du Clocher 2018, Pomerol
Borgo dei Guidi 2018, Poderi dal Nespoli
Æbler fra haven
med cremefraicheis og sprød havre
Château Coutet 2019 Grand Cru Classé, Sauternes
Solsikkekage med karamel (til kaffen)
Information om aftenen:
Denne aften får vi besøg af vinhandler Anders Qwist, som står for formidling og underholdning.
En særlig aften med vinhandlerens udvalgte vine og køkkenchefens smagfulde menu - og med mulighed for overnatning med slotsmorgenmad.
På det 800 år gamle slot mødes fortid, nutid og fremtid i et harmonisk samspil mellem historie, terroir og gastronomi. Og det skal både ses og smages.
Til denne vinhandlermiddag har køkkenchefen sammensat en smagfuld menu, som serveres ”family style” med 3 snacks efterfulgt af 4 retter, frit fortolket af sæsonens gode råvarer. Dertil mineralvand, kaffe og sødt.
Aperitif og udvalgte vine til hver ret præsenteres af vinhandler Anders Qwist fra Vinslottet.
Du læner dig bare tilbage og nyder den magiske stemning i Dragsholm Slot Madhus, flankeret af vin-historier fra de varmere lande. Bordopstilling vil være ved 6-8 personers borde i Dragsholm Slot Madhus.
Samlet pris for aperitif, snack, menu, kaffe/sødt og gode vine. Kr. 1.195 per person.
Til disse aftener er det muligt at bestille værelse i tillæg til middagen.
Vinen spiller en helt særlig rolle på Dragsholm Slot. Vinkælderen rummer et nøje udvalg af udsøgte vine, som er fundet på besøg hos vinbønder, på vinslotte og gennem talrige vinsmagninger hos nogle af landets bedste vingrossister.
Vores chefsommelier, Peter Fagerland, er bl.a. blevet kåret som landets dygtigste sommelier og for bedste mad og vin-match, og han fortæller gerne om slottets vine og de overvejelser, der ligger bag en vinmenu.