Dragsholm Slot Madhus er en uformel restaurant i Odsherred og et lokalt mødested, hvor gæster og besøgende udefra kan nyde et glas vin og stille den lette sult i smukke omgivelser. Samtidig fungerer huset også som udstillings- og salgssted for området og slottets bedste råvarer samt som inkubator for lokale producenter, der savner faciliteter og sparring til at udvikle forædlede fødevarer.
Med åbningen af Dragsholm Slot Madhus i den gamle herskabsstald fra 1857 er en drøm gået i opfyldelse. En drøm om at bevare den unikke avlsbygning, men i lige så høj grad om at aktualisere slottets status som drivkraft for udvikling af landbrug og fødevareproduktion i området.
Vi ser frem til at byde dig velkommen – hvad end du ønsker at nyde et glas vin efter fyraften, en is i solen eller et måltid inspireret af Odsherreds særlige terroir.
Se åbningstider i bunden af siden.
Fra frokost til aften byder vi velkommen i tilbagelænede omgivelser med fantastisk udsigt til voldgraven, slottet og den omkringliggende natur.
I vinbaren har vi et stort udvalg af mousserende og almindelige vine på glas, der kan nydes med en let snack.
I påskeperioden byder caféen på tre styks smørrebrød tilberedt af de lækreste råvarer.
- Hørøget laks med stuvet ramsløg og smilende æg
- Kartoffel med røget porrecreme og urter fra haven
- Fasansalat med syltede svampe og urter fra haven
Pr. stk. 100,- // Alle tre 275,- per person.
Skal du have en bid af Odsherred med hjem? Gårdbutikken fungerer som udstillingsvindue for nogle af de allerbedste fødevarer, området har at byde på. Her kan du købe delikatesser som fond, urtesalt, pesto, chutney og nordisk kimchi – fra vores egen produktion eller fra de lokale producenter, vi samarbejder med.
Butikken bugner dagligt med hjemmelavet brød samt danske og internationale vine, kaffe og øl.
Dragsholm Slot Madhus danner rammen om vinsmagninger hver fredag og lørdag. Slottets passionerede sommelierer sammensætter tre spændende glas vin, som du omhyggeligt bliver guidet igennem, mens du nyder atmosfæren i madhuset og udsigten til slottet.
Der vil blive delt generøst ud af gode historier og spændende vine fra både lokale, danske samt internationale topproducenter. Vinsmagningerne er uformelle og foregår i lige det tempo, du ønsker.
Det vil være muligt at tilkøbe snacks og lette retter i madhuset.
Smagningerne foregår fredage og lørdage i tidsrummet 16:00-18:00 og koster 250,- for tre glas. Tilmelding er ikke nødvendig, du dukker bare op, så sørger vi for resten!
Det pibler frem med små fødevareproducenter i Odsherred, og vi betragter det som vores ansvar at bidrage til deres rejse.
I vores eksperimenterende Food Lab stiller vi derfor vores faciliteter og særlige knowhow til rådighed for de lokale aktører, der ønsker at arbejde med udvikling af forædlede fødevarer. På den måde støtter vi arbejdspladsskabende foretagender og er samtidig med til at aktualisere slottets lange tradition for at bidrage aktivt til udviklingen og moderniseringen af både landbruget og fødevareproduktionen i området.
Praktisk info
Parkering:
Ved køb i Madhuset er parkering på slotsgrunden gratis.
Åbningstider:
20. jan. - 30. mar: Fredag 14:00-17:30 og lørdag 11:00-17:30.
Påske, 31. mar. - 10. apr.: Åbent alle dage fra 11:00 til 17:30.
Fra 11. apr.: Fredag 15:00 – 17:30, lørdag 11:00 – 17:30, søndag 11:00-16:00.
Bemærk, at indtil d. 1. april vil det være mulighed for at få kaffe, kage og drikkevarer i Madhuset.
I påskeferien serverer vi også smørrebrød.
Renoverprisen
Dragsholm Slot Madhus er indstillet til Renoverprisen 2023. I indstillingen beskrives det blandt andet, hvordan transformationen af den gamle Herskabsstald er lykkedes med at:
· Restaurere den nygotiske herskabsstald fra 1857.
· Etablere en butik til forhandling af lokale, forædlede fødevarer og håndværk.
· Bidrage til udvikling og professionalisering af mindre producenter i forædlingskøkkenet.
· Åbne slottet op for daggæster og turister med butik, reception og café til glæde for parkens, områdets og Geopark Odsherreds gæster.
Herskabsstalden blev skabt som en pendant til mejeriet opført fem år tidligere på den modsatte side af vejen til slottet. De to nygotiske bygninger stod derfor som en port til slottet meget centralt i anlægget af avlsbygninger. Mejeribygningen blev fjernet i 1940’erne og tilbage står Herskabsstalden, som rummede herskabets rideheste og hestevogne til deres transport.
Herskabsstalden transformeres med henblik på at give bygningen et fremtidigt virke i slottets drift og samtidig bidrage til slottets levende historie som en aktiv spiller i området. Ligesom det i sin tid var fra slottet, at udviklingen af landbruget i området blev igangsat med indførslen af dræning, dampkraft, overskudsdeling til de flittige bønder, inddæmningen af Lammefjorden med videre, så skal Herskabsstalden aktiveres med henblik på at bidrage til den gode udvikling af landbrug og fødevarer. Således indrettes faciliteter til fødevareforædling og salg af forædlede fødevarer og håndværk fra regionen.
Samtidig restaureres de bærende elementer i bygningen. De flotte køreporte slås op og byder gæster indenfor. Båsene til herskabets rideheste restaureres og indrettes fleksibelt til gæster og hele bygningen vises frem i et miks, som formidler både bygningens historie og aktuelle virke. Udvendigt restaureres bygningen for at genskabe dens klassiske ydre og sikre den for fremtiden.
Projektet ”Herskabsstalden på Dragsholm Slot. Innovation og udvikling” har modtaget støtte fra LAG Midt-Nordvestsjælland og fra Realdania.
Tak for den fornemme opbakning.